Resa till Bangkok med barn

Att resa till Bangkok med barn kan bli en rolig upplevelse för hela familjen. I Thailands huvudstad finns många familjevänliga hotell och mängder av aktiviteter för barn i alla åldrar.

Resa till Bangkok med barn

När det gäller att resa till Bangkok med barn är det ungefär som vilken storstad som helst: det finns blöjor och barnmat att köpa i affärerna, det gäller att se upp för trafiken och det är viktigt att hålla koll på sina barn så att de inte springer iväg.

Har man riktigt små barn bör man kanske mest hålla sig på och runt hotellet. Bangkok är en myllrande och smått kaotisk stad där det kan vara knöligt att gå runt med barnvagn eller med småbarn som man hela tiden måste ha under ständig uppsikt.

För barn i skolåldern och uppåt finns det dock mängder av roliga aktiviteter och upplevelser. Varuhusen är ofta fyllda av spelhallar och lekavdelningar, och staden kan även erbjuda en rad roliga nöjesparker.

Bangkok med barn – var ska man bo?

Det finns många familjevänliga hotell runt om i staden som kan erbjuda barnpool, Kids club, barnpassning, enkel transport till olika attraktioner och barnvänliga miljöer. De flesta av dessa finns i Bangkoks mer moderna områden.

Siam Square

Här kryllar det av varuhus med ett enormt utbud av både shopping och roliga aktiviteter för barnen.
Pathumwan Princess Hotel ligger i direkt anslutning till det berömda varuhuset MBK och har såväl barnpassning som fullständigt spa.

Sukhumvit

Längs Sukhumvit finns mängder av aktiviteter, från biografer och bowlinghallar till spelarkader och häftiga shoppingcenter.
Sukhumvit Park har barnklubb, barnpassning och barnpool, och ett bra läge nära det stora utbudet på Sukhumvit.

Riverside

Vid floden finns många lyxiga hotell med stora utbud, men också ett avslappnat lugn som passar många barnfamiljer.

Superfina hotellet Anantara Riverside Resort har barnklubb och ett supermysigt poolområde. På andra sidan floden ligger nöjesområdet Asiatique med pariserhjul och andra attraktioner som passar fint om du reser till Bangkok med barn.

5 roliga familjeaktiviteter i Bangkok

Siam Park City

Stort vattenland och andra attraktioner.
Khan Na Yoa, strax öster om Bangkok

Kidzania

Här kan barnen leka läkare, brandsoldat och en rad andra yrken.
Siam Paragon vid Siam Square

Dream World

Berg-och-dalbanor och annat skoj.
Strax bortanför Don Muang

Sea Life Bangkok Ocean World

Utforska livet under vattnet, mitt i centrala Bangkok.
Siam Paragon vid Siam Square

Safari World

Stor djurpark med delfinshow, safaripark och mycket annat.
Khlong Sam Wa, strax nordost om Bangkok

(TP) (Publicerad 2018-08-21)