Hyra lägenhet i Bangkok

Att hyra lägenhet i Bangkok blir allt mer populärt – och det finns fördelar jämfört med att bo på hotell. Men det finns saker att tänka på också. Så här gör du för att hitta rätt lägenhet.

Hyra lägenhet i Bangkok

Först några ord om fördelarna med att hyra lägenhet i Bangkok. Priset per natt är ofta lägre än på hotellen i staden och många av lägenheterna som hyrs ut håller hög standard, ibland finns en pool i fastigheten.

Om ni är ett stort sällskap som vill bo tillsammans, är lägenhet ofta det smidigaste alternativet. Och om ni vill spara pengar på att laga egen mat, är det bra med tillgång till ett kök. Nu är gatumaten i Bangkok förvisso så billig att det sistnämnda inte borde vara alltför viktigt.

Problem med AirBnB och liknande förmedlingar

Precis som i många andra länder, har populära uthyrningstjänsten AirBnB det tufft i Thailand numera. Många använder sig av den, men faktum är att merparten av lägenheterna som förmedlas strider mot lagen.

Enligt lagen Hotel Act från 2004 får lägenheter och rum endast hyras ut för perioder längre än 30 dagar, om innehavaren inte har tillstånd att driva hotellverksamhet.

I stort sett alla lägenheter du hittar på AirBnB i Bangkok hyrs ut för kortare tid än så, och strider alltså mot lagen. Lägenhetsinnehavare riskeras att straffas på olika sätt, det är inte ovanligt att fastighetsägarna håller koll på om turister alldeles för ofta använder vissa lägenheter.

Hyra lägenhet i Bangkok – säkra kort

Ett sätt att få alla fördelar med en lägenhet, men undvika riskerna med att den du hyr av bryter mot lagar och regler, är att hyra lägenhet i ett hotell.

Du får stor yta, kök, och allt annat du vill ha från ett lägenhetsboende, men hyr av ett hotell.

Det finns flera sätt att hitta sådana lägenheter på, en sökning på ”apartments bangkok” i Google ger massor av resultat. Men vi tipsar gärna om Booking.com som – förutom hotell – nu också har ett stort antal lägenheter för uthyrning i Bangkok.

Att hyra lägenhet på det sättet är smidigt. Det är enkelt att boka – och att boka av – och det finns kundtjänst att kontakta om något går fel.

» På den här sidan hittar du hundratals lägenheter att hyra i Bangkok

» Fler tips på boende? Läs vår sida om hotell i Bangkok

(Publicerad 2018-05-14)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *