Takbarer i Bangkok – våra tips!

Takbarer och Bangkok är en väldigt lyckad kombination. Det finns åtminstone ett 40-tal, förmodligen fler, takbarer i absolut toppklass där du kan sitta under bar himmel och njuta av en drink med fantastisk utsikt över staden.

Takbarer Bangkok

Bangkok är något av takbarernas huvudstad. Staden har inte bara ovanligt många takbarer, de är dessutom belägna väldigt högt och erbjuder ofta en fantastisk 360-graders vy över staden.

De flesta av Bangkoks mest kända takbarer finns utmed Sukhumvit, vid Chit Lom/Ploen Chit samt vid Silom/Riverside. Här är tio av de bästa.

Takbarer i Bangkok – våra favoriter

Vertigo at Banyan Tree

Vertigo är en av Bangkoks absolut mest kända takbarer och även en av de bästa. Vertigo betyder svindel och det är lätt att drabbas av när man sitter 61 våningar upp och blickar ut över 15-miljonerstaden.
21/100 South Sathorn Rd
www.banyantree.com

Sirocco/The Dome

Var inte denna takbar känd innan så blev den det definitivt genom filmen ”Baksmällan 2” där Bradley Cooper och de andra syntes vid den kupolformade byggnaden. 250 meter upp har man en magnifik utsikt över floden.
Lebua at State Tower
www.lebua.com/sirocco

CRU Champagne Bar

En ny och trendig takbar där man, som namnet antyder, helst ska dricka champagne. Vill man känna sig lyxig och glamorös 59 våningar upp är detta ett givet val.
Centara Grand vid CentralWorld
champagnecru.com

Three Sixty – Millennium Hilton Bangkok

Beläget på andra sidan floden är detta en takbar som fortfarande inte invaderats av besökare. Med sin jazzmusik och sofistikerade stil är detta ett perfekt ställe för en kvällsdrink.
123 Charoennakorn Rd
www3.hilton.com//threesixty.html

Octave Rooftop Bar

Njut av dj:s, skön loungestämning och goda drinkar på denna takbar som täcker tre våningar. Här kan du dessutom njuta av Bangkoks förmodligen bästa 360-graders utsikt.
Marriott Hotel Sukhumvit 57
www.marriott.com/octave-bar-and-lounge

Above Eleven

Tvärgatan Soi 11 är inte bara Sukhumvits hippaste hotspot utan faktiskt ett av de trendigaste kvarteren i hela Bangkok. Här finns flera takbarer, bland annat Above Eleven med sin högklassiga restaurang.
Sukhumvit 11
aboveeleven.com/bangkok

Vanilla Sky

De flesta av Bangkoks takbarer är ganska stillsamma platser med fina restauranger eller avslappnad loungekänsla. Relativt nyöppnade Vanilla Sky har mer partykänsla och är en av takbarer som också är en nattklubb.
Compass Skyview Hotel
www.compassskyviewhotel.com/vanilla-sky

Park Society & HI-SO Rooftop Bar

På hotellet So Sofitels 29:e våning finner du båda dessa takbarer som erbjuder fin utsikt över Lumphini park och stadens skyline. Stilren och snygg design, och ett perfekt ställe för en fördrink innan du fortsätter ut i Bangkoknatten.
Hotel SO Sofitel
www.so-sofitel-bangkok.com/park-society

Zoom Skybar @Anantara Sathorn

Bästa tiden att besöka en takbar i Bangkok är från skymning och framåt. Staden gör sig bäst när solen gått ner och man kan njuta av skyskrapornas siluetter och ljuset nerifrån gatorna. Varför inte på Zoom på 40:e våningen?
36 Narathiwat Ratchanakarin Rd
www.anantara.com/zoom-sky-bar

Zense

Är man trött efter att ha shoppat vid Siam Square kan man ta hissen upp till Zense på 17:e våningen och koppla av med en drink innan man beger sig hem till hotellet. En takbar som många lätt missar och därför perfekt för ett rofyllt stopp.
4/5 Rajadamri Rd

(TP) (Publicerad 2018-08-16)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *