Nattliv i Bangkok – klubbar, barer och populära områden

Bangkoks nattliv har varit omtalat i årtionden. Utbudet i staden är enormt och det finns verkligen något för alla smaker. Här är några tips på populära områden.

Nattliv - klubbar och barer i Bangkok

Thailands enorma huvudstad kan erbjuda allt från exklusiva takbarer och trendiga diskotek till nattklubbar av den mer skumma sorten eller en enkel groggvagn på gatan.

Khao San Road – nattliv för backpackers

Många resenärer, framförallt backpackers, söker sig till den kända turistgatan Khao San Road. Gatan och det omkringliggande området har en mängd restauranger, barer och nöjesliv att erbjuda och vill man partaja med andra ryggsäcksresenärer är Khao San Road en given knutpunkt.

Många backpackers tenderar dock att fastna i området och går därmed miste om resten av Bangkoks fantastiska nattliv.

Hollywood

Vill man ha moderna nattklubbar med dunka-dunka och coyote-servitriser är det Hollywoodområdet man ska åka till. Det ligger på Ratchada Road Soi 8, men även Soi 6 och Soi 4 har många barer dit inte minst unga thailändare går för att roa sig.

RCA

Detsamma kan sägas om Royal City Avenue (RCA) som ligger bredvid Rama IX Road. Det anses av lokalbefolkningen som kanske det bästa partyområdet i stan med såväl många liveband som pumpande hip hop-dansgolv. Stora nattklubbar är bland annat Onyx och Live RCA.

Sukhumvit

Bland turister är förmodligen Sukhumvit det mest populära området för nattliv. Gatan/området är smockfullt med barer och klubbar av alla de slag, från lyxiga kändisklubbar till enkla plaststolar på gatan där man kan ta en öl.

Den mesta aktiviteten äger rum mellan de båda red light district-områdena Nana Plaza (Soi 4) och Soi Cowboy (Soi 23), men även längre ner på gatan finns barområden, exempelvis Queens Park Plaza (Soi 22), bargatan Soi 33 och området kring Soi 57.

Centrum för Sukhumvits nattliv är Soi 11 där man bland annat hittar de hippa nattklubbarna Levels och Insanity, den mysiga takbaren The Nest och den coola Kubakrogen Havana Social.

Silom

Centrum för Bangkoks gayscen ligger på Soi 2 och 4 men Silom har en stor spännvidd och kan ståta med såväl stadens mest (ö)kända red light district Patpong som några av Bangkoks mest exklusiva takbarer.

Här finns både hippa källarhålan Maggie Choo´s som tar dig med till 1930-talets Kina och glamorösa takterassen The Dome.

Riverside

Den som söker stil och elegans bör söka sig mot floden Chao Praya där man hittar lyxiga hotell och en mer sofistikerad stämning.

När man vill ta en paus från decibelhöga nattklubbar och myllrande gatuliv är floden med sin mer avslappnade stämning ett bra val.

Här hittar man det nya nöjesområdet Asiatique, många livemusikscener och inte minst stilfulla takbarer som Above Riva och Three Sixty Lounge.

(TP) (Publicerad 2018-08-17)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *