Förra året släppte Guide Michelin en guidebok specifikt inriktad på Bangkok. Nu står det klart att guideboken ska uppdateras, och att fler delar av Thailand får plats bland restaurangtipsen.

Bangkok får ny Michelinguide

Bangkok är en av världens främsta matstäder. Framförallt finns prisvärd gatumat i toppklass, men stadens finare restauranger håller också väldigt hög kvalitet.

I senaste Guide Michelin fick sjutton av Bangkoks restauranger stjärnor. Tre stycken belönades med två stjärnor och fjorton restauranger fick en stjärna.

Än så länge har ingen kammat hem toppbetyget tre stjärnor, men Guide Michelin har visat sin uppskattning på annat sätt.

I december förra året släppte företaget bakom den populära restaurangguiden en ny guide helt dedikerad till de bästa tipsen i Thailands huvudstad.

Inte bara Bangkok i nya Michelinguiden

Nu står det klart att Bangkoks Michelinguide uppdateras och ges ut även för 2019, nu med restaurangtips även i Thailands provinser Phuket och Phang Nga.

– Thailändska Turistbyrån är mycket stolt över att tillkännage den kommande utgåvan av Michelinguiden för Bangkok, Phuket och Phang Nga 2019. Erkännandet från Guide Michelin kommer ytterligare stärka Thailand som en världsomspännande matdestination, säger Pakkanan Winijchai, direktör Thailändska Turistbyrån Stockholm och de nordiska och baltiska länderna, och fortsätter:

– Besökarna kommer för att njuta av den rika kulturen av gastronomi, konst och hantverk, storstadsmetropoler och fängslande natur – allt genom den genuina thailändska livsstilen.