Upptäck Bangkoks udda attraktioner

Vita huset, penisträdgården, en trehövdad jättelefant och ett hus som ser ut som en robot. Bangkok har en del udda attraktioner att bjuda på.

Udda attraktioner i Bangkok - penisträdgården

Bangkok har många tempel och andra klassiska sevärdheter att erbjuda sina besökare.

När man har varit några gånger i staden och bockat av turistattraktioner som Grand Palace, Chinatown och Den vilande buddhan finns det många andra sidor av staden att upptäcka.

Bangkok är en stad som aldrig slutar att överraska och här är några exempel på attraktioner som inte nämns så ofta i reseguiderna.

Annorlunda attraktioner i Bangkok

Skridskobanor

Det finns i skrivande stund flera isrinkar i Bangkok, där vi svenskar kan snöra på oss skridskorna och känna oss som hemma. Kolla in shoppingcentren Esplanade, Siam Discovery Center, Central World, Imperial Lad Prao och Imperial World Samrong.

Asiatique The Riverfront

Intill floden, en bit söder om centrum, har man byggt om ett gammalt hamnområde till en utomhusgalleria med butiker och restauranger. Det är ett mysigt och fräscht område som även lyfter fram platsens historia på olika sätt. Strax intill finns även ett pariserhjul och på kvällarna förvandlas området till en nattmarknad.

Penisträdgård

Strax bakom Swissotel Nai Lert Hotel vid Ploen Chit finns en märklig liten park. Där tillbes fruktbarhetsanden Chao Mae Tubtim och kvinnor som blivit gravida tackar genom att ge tillbaka en fallossymbol. Så tempelplatsen är fylld av hundratals penisar i olika storlekar och material.

Vita huset

En person som heter Mr Sunshine (Son Chai) har byggt en replika av Vita Huset där han bor. Huset, som ligger på Sukhumvit 38, ståtar dessutom med Eiffeltornet och Big Ben på taket, plus att en miniatyr av Frihetsgudinnan står i förgrunden.

Robot building

1986 stod detta udda bankkontor färdigt, som har utseendet av en robot. Det 20 våningar höga huset hittas i stadsdelen Sathorn.

Elephant building

Elefanten är Thailands nationaldjur, därför känns det helt naturligt att de också utformar ett hus som en elefant. Huset är 102 meter högt, stod klart 1997 och ligger i området Chatuchak.

Erawan museum

Elefanter var det ja. Detta museum i stadsdelen Samut Prakan pryds av en 30 meter hög jätteelefant med tre huvuden. I Thailand vet de hur man bygger museum som lockar besökare.

(TP) (Publicerat 2018-09-25)