Transfer från flygplatsen till Bangkok – våra tips

Hur tar man sig bäst från flygplatsen in till Bangkok? Taxi, buss, flygtåg – eller privat transfer? Här är våra tips. 

Transfer från flygplats i Bangkok

Bangkok har två flygplatser. Den gamla, Don Muang, som numera mest används för lokala och regionala flyg och den nya, Suvarnabhumi, som de flesta svenskar landar på.

Don Muang ligger några mil norr om Bangkok och Suvarnabhumi några mil öster om staden. Vid normal trafik tar en taxiresa ungefär 40 minuter in till Bangkoks centrala delar.

Transfer från Don Muang

Det enklaste och absolut vanligaste sättet att ta sig in till stan är med taxi. Man betalar enligt taxametern eller förhandlar ett fast pris. Beroende på var man ska i Bangkok bör priset bli cirka 200-300 bath + 50 bath i flygplatstillägg samt eventuella vägtullar (cirka 50 bath) som betalas av passageraren.

Det går också att ta en vanlig lokalbuss. Dessa är betydligt billigare (cirka 20 bath) men tar oftast längre tid och är mindre bekväma.

Transfer från Suvarnabhumi

Från Suvarnabhumi finns det flera sätt att ta sig in till centrala Bangkok. Ett smidigt sätt för den som har lite packning och bor nära en tunnelbane/skytrain-station är att ta tåget Airport Rail Link.

Tåget avgår var 10-15:e minut mellan klockan 06 och 24. Man kan byta till tunnelbana (MRT) vid stationen Makkasan eller fortsätta två stationer ytterligare till Phayathai för byte till skytrain (BTS).

En färd från flygplatsen till Phayathai tar 15 minuter och kostar 45 bath. För fortsatt resa med MRT eller BTS krävs nya biljetter.

Taxi från Suvarnabhumi

Vanlig taxi är också smidigt, särskilt om man bor lite knöligt till (vilket man ofta gör i Bangkok). Man ställer sig i en kö vid taxiståndet på våning 1, får en biljett och tilldelas en taxibil.

Beroende på var man ska i Bangkok bör priset bli cirka 400-500 bath, inklusive 50 bath i flygplatstillägg samt eventuella vägtullar (cirka 50 bath) som betalas av passageraren.

Man kan också välja flygplatsens limousineservice. Tveksamt vad som är fördelen mot vanlig taxi, men priset är minst det dubbla.

Från flygplatsens Transport Center går det även att ta bussar till olika delar av Bangkok. Börja med att hoppa på en gratis shuttle bus till Transport Centers bussterminal. Där kan du sedan välja en buss in till staden. Pris 35 bath.

Vågar du köra bil i Bangkoktrafiken är även hyrbil en valmöjlighet, men det är nog ett alternativ som de flesta besökare av en rad olika skäl väljer bort.

(TP) (Publicerad 2018-08-17)


1 kommentar

 1. Leif Kullberg

  Båda flygplatserna trafikeras av Bangkoks Skytrain.
  Suvarnabhumi’s Skytrain torde börja trafikera under 2020.
  Ytterst smidigt och betydligt billigare än taxi.
  Tag BTS (skytrain) till närmaste station och en taxi därifrån till din slutdestination.

  Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *