Bangkok – information och fakta om staden

Korta fakta om Bangkok

Heter på thailändska: Krung Thep (กรุงเทพฯ)
Invånare: Cirka 15 miljoner totalt
Beläget: I centrala Thailand, norr om Siamviken
Bangkok blev huvudstad: År 1782
Kortnamn: BKK

Bangkoks flagga och sigill

Bangkoks flagga

Karta över Bangkok

Ursprungligt namn

Det kompletta, ursprungliga namnet på Bangkok är: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Detta ofattbart långa namn brukar klassas som ett av världens absolut längsta ortsnamn, men i folkmun benämner thailändarna staden som Krung Thep vilket betyder 'änglarnas stad'.

Huvudstaden fick sitt nuvarande läge när Kung Buddha Yodfa Chulalok (Rama I) flyttade dess läge över floden Chao Praya.

Officiellt så bor mer än en tiondel av Thailands befolkning i huvudstaden, men det är snarare en femtedel i realiteten. Under senare decennier har Bangkok dessutom fått en mer internationell prägel med fler invånare och arbetskraft från världens alla världsdelar.

I staden finner du kända buddhistiska tempel, en myllrande chinatown, förstklassiga biografer med nästan löjligt låga biljettpriser, marknader med alla tänkbara varor, högklassiga restauranger, jättelika shoppingcenter och väldigt många vänliga människor.

Urvalet av hotell och boende är enormt. Alltifrån prisvärda budgetboenden på Khao San Road och liknande områden, till några av världens mest legendariska och berömda lyxhotell, som exempelvis Mandarin Oriental, Banyan Tree och Shangri-La.

Du kan boka alla typer av boende från denna sajt. Från enkla budgethotell till flådiga lyxsviter. Givetvis är bokningen krypterad och därmed säker för dig. En annan fördel är ar förstås att den är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, året runt.

Bangkok (eller Krung Thep på thailändska) är en av jordklotets största och hetaste städer. Det är tur att det erbjuds en hel del oaser och grönområden här. Lumpini-parken och Benjasiri-parken är två sådana. Dessutom är ju de flesta hotell, varuhus och taxibilar försedda med svalkande luftkonditionering.

Bangkok är nog att anse ”ett måste” för den som är intresserad av resor. Den är absolut en av Asiens och även världens mest intressanta metropoler ur flera hänseenden; mat, historisk arkitektur, sevärdheter, nöjesliv, shopping osv. Vi önskar dig varmt välkommen till Krung Thep – Änglarnas stad!

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *