Shoppa i Bangkok – marknader, butiker och shoppingcenter

Shoppingen i Bangkok måste klassas som en av världens förnämsta. På denna sida listar vi populära köpcenter, varuhus och områden för dig som gillar att shoppa på resan.

Shoppinga i Bangkok - shoppa på gallerior och i varuhus

En annan del av att shoppa i Bangkok är givetvis stadens många marknader. Vi har valt att lägga den informationen på en egen sida. Här hittar du marknader i Bangkok.

Shopping i Bangkok – gallerior

I Bangkok finns ett antal riktigt storslagna shoppinggallerior. De ligger mitt i staden och är ett måste för varje Bangkokresenär som har siktet inställt på att shoppa.

Siam Center – Siam Discovery Center

Dessa två shoppinggallerior är belägna vid Siam Square, där Sukhumvit Road har sin början, och var de första varuhusen av sitt slag i Bangkok. Utöver själva galleriorna och dess shoppingmöjligheter, finner du även restauranger och biografer här.

Luftkonditioneringen svalkar skönt efter en promenad i Bangkoks hetta och biobiljetterna i Bangkok är förvisso generellt aningen dyrare än i övriga landet, men biostolarna är istället riktigt bekväma.

Du tar dig till Siam Square med taxi, tuk-tuk eller skytrain till stationerna National Stadium eller Siam.

MBK – Mah Boon Krong

MBK Center (Mahboonkrong eller มาบุญครอง) är beläget intill Siam Center och Siam Square. Detta shoppingcenter håller generellt låga priser och har blivit extremt populärt bland turister. Här hittar man alltifrån mobiltelefoner via kläder till mat. Kort och gott, det mesta finns här.

Det här är en shoppinggalleria vi varmt rekommenderar för dig som vill fynda bland lågprisprodukter, men inte har något emot att trängas lite. Försök alltid att pruta ner ursprungspriserna rejält. Det är nästan alltid möjligt att pruta på MBK.

Du hittar hit genom att åka med skytrain till stationen National Stadium Station eller Siam. Självklart kan du även åka med taxi eller tuk-tuk.

Siam Paragon

Siam Paragon är ett stort, flott och nästan futuristiskt utformat shoppingcenter med mängder av affärer, butiker (kläder, sport, böcker, skönhet, leksaker, restauranger, snabbmat osv) och en enorm supermarket på entréplan, kallad Gourmet Market. Denna utmärkta matavdelning har en yta på hela 8 000 kvadratmeter.

Siam Ocean World finner man också här och det är Sydostasiens största akvarium. Här finns marina djur som pingviner, rockor och hajar.

På Siam Paragon är det oftast omöjligt att pruta eftersom det nästan uteslutande är märkesvaror som saluförs, men ett försök skadar naturligtvis inte 🙂

Hit åker du enklast med skytrain till stationen Siam, eller med taxi eller tuk-tuk.

Central World

Thailands största galleria – och faktiskt också en av de största i hela Sydostasien. Central World har en golvyta som mäter över en halv miljon kvadratmeter. Ursprungligen var namnet på varuhuset ”World Trade Center”, men av uppenbar anledning kände ägarna sig tvungna att byta namn efter terrorattackerna i New York 2001.

Central World attraherar framförallt Bangkoks medel- och överklass och utöver själva varuhuset finner man även hundratals minibutiker och internationella butikskedjor där man kan shoppa allt från leksaker och kläder till möbler och smycken.

Om du åker skytrain hit så råder vi dig att hoppa av vid stationerna Chit Lom eller Siam.

Pantip Plaza

Pantip är med sina fem våningar det största datorvaruhuset i Bangkok. Här finns all utrustning, mjukvara och tillbehör du tänkas kan behöva till din dator. Du kan naturligtvis även köpa en ny dator, telefon eller surfplatta här.

Tänk på att vissa garantier bara gäller i just i Thailand. Jämför gärna också med priserna hemma, för allt är faktiskt inte billigare i Bangkok. Det säljs även en hel del mjukvara här, varav extremt mycket är piratkopierat.

Pantip Plaza är beläget på Thanon Phetburi (Phetburi Road) ganska nära Siam Square.

The Emporium

Emporium är varuhuset du ska besöka om du gillar att shoppa flärd, kvalitet och lyxigare märken. Här hittar du Versacekostymer, Louis Vuitton-väskor, Montblancpennor och Cartierklockor. Dyrt, förstås! Men att fönstershoppa eller att köpa mindre dyrbara artiklar går givetvis också utmärkt.

I själva varuhuset kan man faktiskt göra en del riktiga klipp, inte minst under deras frekventa reor. Normalt är det inte möjligt att pruta här. Köper man stora kvantiteter, eller riktigt dyrbara produkter kan man faktiskt lyckas emellanåt.

Emporium inhyser, precis som Siam Paragon, en jättelik Gourmet Market på femte våningen. Här hittar du allt från frukostflingor och ädelost till gravad lax och sushi. Helt enkelt finns det mesta i matväg, både thailändska livsmedel och mer internationella.

Bredvid varuhuset ligger Benjasiriparken som är en trevlig oas och grönområde vilken är som gjord för att ta en avstressande promenad eller en fika i.

The Emporium är beläget på Sukhumvit Road, soi 24. Du kommer hit med en taxi, tuk-tuk eller med sky train till stationen Phrom Phong.

Gaysorn Plaza

Gaysorn bjuder på en liknande känsla och upplevelse som The Emporium. Exklusiva prylar och märkeskläder attraherar huvudstadens välbeställda invånare. Generellt är det i princip omöjligt att pruta på Gaysorn, undantaget på riktigt dyrbara varor.

Gaysorn är beläget mitt emot Central World Plaza. Om du tar dig hit med skytrain så blir det smidigast att hoppa av vid stationerna Chit Lom eller Siam.

Khao San Road

Khao San Road återfinns i Banglamphområdet i Phra Nakhon distriktet, i relativ närhet till floden Chao Phraya och Grand Palace.

Gatan brukade beskrivas som ryggsäcksfolkets ”Mecca” i Sydostasien. På sätt och vis finns lite av den stämningen kvar, även om man stöter på de flesta kategorier av turister här nuförtiden.

Försäljarna på själva gatan erbjuder kläder (främst märkeskopior och batik etc), väskor, cd- och dvd-skivor (piratkopior), silver, souvenirer och diverse krimskrams.

I de små butikerna längs gatan finner man ungefär samma utbud, alltså kopior av märkeskläder, handväskor, smycken, uppstoppade insekter i ramar, souvenirer samt böcker osv.

Glöm inte att pruta och gör det rejält, men alltid med en god min! Det är nästan alltid effektivast att inte visa någon irritation när man har med thailändska försäljare att göra. Att vara högljudd kan rentav vara kontraproduktivt.

Shoppa loss i Chinatown

Chinatown

Ett myller av marknader, mat och all tänkbar affärsverksamhet möter dig i här. Chinatown är ett av Bangkoks äldsta områden med anor från slutet av 1700-talet. Yaowarat Road är en av de mest anrika gatorna i Chinatown som dessutom erbjuder de största synintrycken för en besökare. Här finns dessutom mängder av guldbutiker och juvelerare.

Tjuvarnas marknad, eller Nakhon Kasem på thailändska, har mycket bra priser på elektronik, antikviteter, begagnat och mycket annat.

Åk till dessa kinesiska kvarter med taxi, tuk-tuk eller flodbåten på Chao Praya-floden.

(Uppdaterad 2018-05-14)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *