Stadsdelar i Bangkok – var i staden ska man bo?

Vilken av Bangkoks stadsdelar ska man bo i egentligen? Sukhumvit, Silom eller kanske Khao San Road? Bangkok är en stor stad som det kan ta ett tag att få grepp om. Här följer en kortfattad guide till Bangkoks mest populära stadsdelar.

Stadsdelar i Bangkok

Sukhumvit – storstadskänsla

Området har fått sitt namn efter den enorma gata som utgör områdets pulsåder. Sukhumvit kantas av barer, restauranger, hotell och butiker, och passar den som vill ha fart och fläkt, särskilt kvälls- och nattetid.

Här får man modern storstadskänsla, men man hittar inte särskilt många tempel. Sukhumvit har dock utmärkta kommunikationer med både skytrain, tunnelbana och mängder av taxibilar om man vill ta sig till andra delar av staden.

Siam Square – shoppingvänligt läge

Ska man utse ett centrum i Bangkok så får det bli Siam Square. Området har mängder av köpcentrum och är en knutpunkt för stadens kommunikationer. Här finns många hotell och läget är perfekt för den som är ute efter att shoppa.

Nattlivet är dock inget att skryta med och här finns heller inte särskilt mycket sevärdheter eller äkta thailändskt gatuliv.

Silom – bra kommunikationer

Till stor del är Silom ett affärsdistrikt med höga skyskrapor, lyxiga barer och flådiga hotell. Men här finns även nattklubbar, bra restauranger och även en del barnförbjudna nöjen.

Det är knappast den mysigaste delen av stan, men kommunikationerna är bra och med sitt centrala läge är det smidigt att ta sig till Bangkoks övriga stadsdelar.

Riverside – lugnast av Bangkoks stadsdelar

Söker man lugn och romantik i hetsiga Bangkok ska man söka sig mot floden. Atmosfären är mer avslappnad och här hittar man många av stadens sevärdheter eftersom det är Bangkoks historiska centrum.

Prisnivån är generellt högre och många av Bangkoks mest lyxiga hotell ligger nära floden. Gillar man att sitta på takbarer är det här man har den vackraste utsikten.

Chinatown – gatumat och folkliv

Gillar man myller, folkliv, småskalig shopping och att se något annat än det vanliga Bangkok är Chinatown definitivt ett bra val. Och den som tycker om att äta god, billig gatumat har ett enormt utbud att välja mellan.

Dock är hotellutbudet inte det bästa, men det centrala läget med närhet till både floden, sevärdheter och andra stadsdelar är bra.

Khao San Road – kul men krångligt

Vilken är väldens mest berömda samlingsplats för backpackers? De flesta skulle nog svara Khao San Road i Bangkok. Här vimlar det av billiga guesthouse, gatuförsäljare, barer och färgstarka personer från hela världen.

Tycker man om att umgås med andra ryggsäcksresenärer är detta utan tvekan området att tillbringa sin tid i. Att ta sig till andra delar av Bangkok är krångligt på grund av dåliga kommunikationer, men många av stadens stora sevärdheter finns på nära håll eftersom Khao San Road ligger i Bangkoks äldsta delar.

(TP) (Publicerad 2018-08-27)