Hotell i Bangkok – tips & våra favoriter

Vilket hotell ska vi välja och var i Bangkok ska vi bo? Det är en av de vanligaste frågor vi får till Bangkok.nu. På den här sidan tipsar vi om våra favoriter och berättar vad du ska tänka på när du ska boka hotell i Bangkok.

I Bangkok finns ett enormt utbud av hotell och andra typer av boenden för en besökare att välja mellan. Från budgetboende i guest houses och pensionat till lyxiga sviter på femstjärniga hotell. Bangkok är verkligen en stad där i princip alla kan hitta sitt boende, oavsett storlek på plånboken.

Gemensamt för de flesta hotell och boenden är att priserna är mycket låga i jämförelse med många andra storstäder och metropoler.

Bangkok brukar nästan alltid hamna i topp på listorna över de mest prisvärda städerna i världen, och det gäller inte minst i fråga om hotell.

Ett grundläggande tips från vår sida är därför att faktiskt satsa litegrann på boendet. Om du har chans att bo på ett riktigt schysst hotell för en bråkdel av vad det kostar på andra destinationer, varför inte ta den?

Hotell i Bangkok – 6 utvalda favoriter

Sofitel So

SO Sofitel Bangkok

Läckert femstjärnigt hotell vid Lumpini Park. Takbar med fin utsikt över parken och staden – och en läcker pool där du kan njuta av vyerna samtidigt som du svalkar dig. Sofitel So kostar från ca 1200 kronor per natt och är ett av våra absoluta favorithotell i staden.

Dream Hotel

Dream Hotel Bangkok

Snygga Dream Hotel Bangkok är ett av stans absolut mest prisvärda hotell. Du kan bo här från cirka 600 kronor natten, och det är ett otroligt bra pris för ett så här läckert och lyxigt hotell. Dream Hotel Bangkok har ett perfekt läge och pool på taket!

Lebua at State Tower

Lebua at State Tower - hotell i Bangkok

Lebua är ingen nyhet längre, tvärtom. Hotellet har varit med ett tag, men det är fortfarande ett gediget val för dig som söker stora, fräscha rum, bra mat – och inte minst för den fantastiska takbaren Sirocco. Pris från 1100 kronor natten. Boka! Du ångrar dig inte.

Pathumwan Princess Hotel

Pathumwan Princess

Att bo i ett mer bekvämt läge än så här är svårt. Pathumwan Princess Hotel ligger ovanpå populära shoppinggallerian MBK och precis intill Bangkoks skytrain. Perfekt för att upptäcka staden. Har 25-metersbassäng och jacuzzis utomhus.

Avani Riverside Hotel

Avani Riverside Bangkok Pool

Chao Praya är Bangkoks pulsåder. På Avani Riverside har alla 248 rum utsikt över den breda floden – och evighetspoolen bjuder på samma snygga panorama. God frukost och service i toppklass. Kostar från 1000 kronor natten och är värt varenda krona.

Akara Hotel

Akara Hotel Bangkok

Ett nytt hotell i Ratchathewi i centrala Bangkok. Akara Hotel öppnade våren 2018 och fick direkt toppbetyg av gästerna, och vi förstår varför. Akara har genomtänkt inredning, underbar personal, god mat och en trevlig takbar. Prisvärt.

Hotelltips – boka hotell i Bangkok

På Bangkok.nu har vi valt att samarbeta med de populära och pålitliga bokningssajterna Booking.com och Hotels.com.

Vi föredrar Hotels.com för möjligheten att tjäna bonusnätter som kan användas på senare resor, men uppskattar också att Booking.com har ett bredare utbud av lite mer alternativa boenden som lägenheter, pensionat och guest houses.

Vilken du väljer är upp till dig, men här finns alla hotell i Bangkok på Hotels.com och här hittar du alla boenden i staden på Booking.com.

Så mycket kostar hotell i Bangkok

Att svara exakt på den frågan är givetvis svårt. Inget hotell har längre ett fast pris, utan de varierar beroende på tid på året och hur bokningsläget ser ut på hotellet just den dagen du vill bo där. Ett hotell som redan har ganska full beläggning höjer sina priser, medan hotell som har många rum kvar på det datumet sänker sina priser.

Men om vi tar en exempeldag i februari 2019, så kostar de billigaste hotellen – med 1 stjärna – från 90 till 160 kronor. Då är det mycket enkla hotell det handlar om.

Hotell med 2 stjärnor kostar, på samma dag, 130 till 520 kronor, och 3-stjärniga hotell ligger i spannet 230 till 620 kronor.

Sedan ökar priserna givetvis för de finare hotellen. För ett 4-stjärnigt får man betala allt mellan 520 och 1080 kronor och hotellen med 5 stjärnor kostar från 900 kronor upp till en bit över 4000 kronor.

Men det går verkligen att fynda lyxhotell i Bangkok och det är av många fördelar med att resa dit. Avani Riverside, till exempel, som vi tipsar om längre upp på sidan går att få för otroligt prisvärda 1100 kronor.

En annan indikation på vad hotell i Bangkok kostar, är att titta på vad svenska resenärer faktiskt betalar per natt.

I snitt betalade svenska resenärer 707 kronor per hotellnatt i Bangkok under 2017, enligt Hotels.coms Hotel Price Index. Det kan jämföras med att vi betalade 1452 kronor per natt i Hongkong, 2187 kronor i New York, 1581 kronor i London och 1657 kronor per natt i Köpenhamn.

Var i Bangkok ska man bo?

Hotellen finns över hela staden, men många väljer att bo centralt i staden nära shoppingen runt Siam Square eller längs pulsådern Sukhumvit. Här finns exempel på hotell nära Siam Square och här hittar du hotell vid Sukhumvit.

Flera riktigt bra hotell finns också vid Chao Praya River och det är en speciell känsla att bo nära floden. Några exempel på bra hotell vid floden är Chatrium Riverside, Avani Hotel och givetvis klassiska, dyra och helt fantastiska Mandarin Oriental.

Säkerhet på hotellet

Vi rekommenderar dig att låsa in värdesaker i hotellrummets safetybox när du lämnar hotellet. Saker som försvinner från ditt rum vid en eventuell stöld ersätts sällan av hotellen. Risken för att det ska hända är inte stor, men varför chansa?

Dricks på hotell i Bangkok?

Hur ska man tänka kring dricks egentligen? Thailand har ingen drickskultur, ingen väntar sig att du ska lämna dricks. På hotell i Bangkok är dessutom inte ovanligt att en serviceavgift på tio procent läggs på notan.

Men ändå. Vår åsikt är att man som välbeställd svensk gott kan lämna dricks. Personalen på hotellen är vanligtvis dåligt betalda, så några baht extra är alltid välkomna.

Om du får hjälp med väskor till rummet, lämna en 20-bahtssedel i dricks. Om en concierge hjälper dig att boka en restaurang, show eller utflykt – ge gärna 50-100 baht som tack för god service.

Lämna kvar dricks till städpersonalen i rummet när du checkar ut. Hur mycket är upp till dig, men så liten summa som 20 baht, cirka 5 svenska kronor, per dag tas tacksamt emot av en thailändsk städerska.