Hotell i Bangkok – tips & våra favoriter

Vilket hotell ska vi välja och var i Bangkok ska vi bo? Det är en av de vanligaste frågor vi får till Bangkok.nu. På den här sidan tipsar vi om våra favoriter och berättar vad du ska tänka på när du ska boka hotell i Bangkok.

I Bangkok finns ett enormt utbud av hotell och andra typer av boenden för en besökare att välja mellan. Från budgetboende i guest houses och pensionat till lyxiga sviter på femstjärniga hotell. Bangkok är verkligen en stad där i princip alla kan hitta sitt boende, oavsett storlek på plånboken.

Gemensamt för de flesta hotell och boenden är att priserna är mycket låga i jämförelse med många andra storstäder och metropoler.

Bangkok brukar nästan alltid hamna i topp på listorna över de mest prisvärda städerna i världen, och det gäller inte minst i fråga om hotell.

Ett grundläggande tips från vår sida är därför att faktiskt satsa litegrann på boendet. Om du du har chans att bo på ett riktigt schysst hotell för en bråkdel av vad det kostar på andra destinationer, varför inte ta den?

Hotell i Bangkok – 3 utvalda favoriter

Sofitel So

SO Sofitel Bangkok

Läckert femstjärnigt hotell vid Lumpini Park. Takbar med fin utsikt över parken och staden – och en läcker pool där du kan njuta av vyerna samtidigt som du svalkar dig. Sofitel So kostar från ca 1200 kronor per natt och är ett av våra absoluta favorithotell i staden.

Lebua at State Tower

Lebua at State Tower - hotell i Bangkok

Lebua är ingen nyhet längre, tvärtom. Hotellet har varit med ett tag, men det är fortfarande ett gediget val för dig som söker stora, fräscha rum, bra mat – och inte minst för den fantastiska takbaren Sirocco. Pris från 1100 kronor natten. Boka! Du ångrar dig inte.

Avani Riverside Hotel

Avani Riverside Bangkok Pool

Chao Praya är Bangkoks pulsåder. På Avani Riverside har alla 248 rum utsikt över floden och evighetspoolen bjuder på samma snygga panorama. God frukost och service i toppklass. Kostar från 1000 kronor natten och är värt varenda krona.

Boka hotell i Bangkok

På Bangkok.nu har vi valt att samarbeta med de populära och pålitliga bokningssajterna Booking.com och Hotels.com. Vi föredrar Hotels.com för möjligheten att tjäna bonusnätter som kan användas på senare resor, men uppskattar också att Booking.com har ett bredare utbud av lite mer alternativa boenden som lägenheter, pensionat och guest houses.

Vilken du väljer är upp till dig, men här finns alla hotell i Bangkok på Hotels.com och här hittar du alla boenden i staden på Booking.com.

Prisklasser på boende

Ett mycket enkelt rum i ett gästhus, eller ”guesthouse” som de kallas i Thailand, kostar från ca 200 baht och uppåt. Dessa består inte sällan av ett litet rum med en enkel säng och en fläkt. Vissa har delad dusch (en eller ett par per våning).

Enkla budget-hotellrum kostar från ca 600 baht och uppåt. Då kan man räkna med luftkonditionering och en liten TV. Ibland ingår även en enkel frukost.

Ett rum i ett hyfsat mellanklasshotell kostar från ca 1500 baht och upp. Då är ofta sängen av queen-size eller king-size storlek och lite skönare. Vissa av dessa rum har även badkar. Frukost ingår som regel, även om undantag finns.

Ett rum i ett lyxhotell kostar från ca 4000 baht och uppåt per natt. Då bör man kunna räkna med rum på minst 40 kvadratmeter med stor TV, badkar eller jacuzzi, en riktigt bra frukost och faciliteter som spa, gym och fitnessrum, bastu, konferensmöjligheter, businesscenter och frisör etc.

Hotellens läge i staden

I Bangkok finns ett flertal områden där mängder av hotell och pensionat är centrerade. Sukhumvit Road är det mest välkända exemplet. Företrädelsevis mellan soi 1 – soi 40. Soi (ซอย) är thailändska och betyder tvärgata eller gränd.

Även runt Silom Road i distriktet Bangrak finner man många hotell. Vissa är belägna i närområdet kring (ö)kända Patpong, som är ett av Bangkoks red-light districts, ämnat för turister.

Khao San Road i distriktet Banglamphu har samlat mängder av gästhus och budgethotell. Skall man generalisera så attraherar detta område främst ungdomar mellan 16-35 år. Där finns givetvis även mängder av barer, affärer och restauranger längs denna nästan legendariska gata och även ett antal diskotek och nattklubbar har tillkommit det senaste decenniet.

Även utmed Chao Praya floden, runt Ploenchit Road och Lumpini återfinns också många hotell och gästhem.

Säkerhet och bluffar

Vi rekommenderar dig att låsa in värdesaker i hotellets safetybox istället för att ha dessa på rummet när du är ute på stan etc. Saker som försvinner från ditt rum vid stöld ersätts nämligen sällan av hotellen.

Var mycket skeptisk mot ”främlingar” som vill ha med dig på diverse aktiviteter. Inte sällan är deras plan att få dig att köpa juveler (företrädelsevis safirer, rubiner och smaragder), eller blåsa dig på pengar i kortspel etc. Dessa bondfångare och bluffmakare är ofta välklädda, har ett till synes vänligt sätt och är utrustade med talets gåva.

Trafiken i Bangkok är extremt intensiv. Iaktta alltid försiktighet när du skall gå över en gata eller liknande! Ha alltid med din reseförsäkring (eller en kopia av denna) i plånboken, penningabältet eller motsvarande.

Att befinna sig i Thailand utan försäkring är minst sagt dumdristigt eftersom ambassaden eller andra myndigheter EJ täcker dina sjukhuskostnader om du skulle råka bli sjuk eller skada dig. Det finns faktiskt flera exempel på svenskar som blivit skyldiga hundratusentals kronor i sjukhuskostnader. Flera av dessa tilläts inte lämna landet förrän hela beloppet var betalt.

Svalka i en het huvudstad

Kom ihåg att Bangkok är en stad där temperaturen relativt ofta når över trettiogradersstrecket. Så en ”investering” i ett rum med luftkonditionering kan vara väl värd pengarna. Rum med enbart fläkt är naturligtvis billigare i regel.

Ett hotell med pool kan förstås också vara ett utmärkt alternativ om man vill svalka sig efter en dag på stan. Inte sällan så är poolen belägen på hotellets tak vilket innebär att man på köpet bjuds på en härlig utsikt över stadens myller.

Oftast tillhandahålls handdukar eller badlakan vid poolen. Många hotell har även en poolbar och vissa har även en poolrestaurang till gagn för badgäster med kurrande magar.