Marknader i Bangkok – pruta & shoppa billigt

Thailands huvudstad är omtalad för sina många marknader där det mesta kan köpas till nästan häpnadsväckande fördelaktiga priser. Nedan har vi listat några av de bästa och mest populära av alla marknader i Bangkok.

Marknader i Bangkok

Marknader i Bangkok – våra tips

Chatuchak helgmarknad

Chatuchak Market (ofta kallad J.J.) är en enorm marknad som täcker ca 150 000 kvadratmeter. Här hittar du kläder, mat, hushållsartiklar, thailändskt hantverk och en hel del annat. Marknaden är öppen lördagar och söndagar (fredagar för grossisthandel).

Glöm inte att pruta när du handlar här. När försäljaren vägrar gå lägre börjar du få en indikation om var priset bör ligga.

Du tar dig hit enkelt med taxi, tuk-tuk eller kollektivtrafik. Du kan ta tunnelbana, metro, till stationen Kamphaeng Phet. Du kan också åka skytrain hit. Hoppa då av vid stationen Mo Chit.

Marknaden Pratunam

Pratunam Market är belägen några minuter ifrån både Central World och Siam Square. Den håller öppet dagligen och här säljs kläder, tyger och thaisilke med mera till ett mycket lågt pris (glöm som vanligt inte prutningen på marknader och gatustånd).

Raderna av gatustånd och köer känns betydligt mer välplanerade än på exempelvis Bobes marknad (se nedan).

Att ta sig hit gör man enkelt med taxi, tuk-tuk eller skytrain. Närmaste stationer är Ratchathewi eller Chit Lom.

Bobe Market

Bobe Market återfinns längs Khlong Phadung Krungkasem-kanalen, i stadsdelen Bobe. Man får lätt en känsla av att marknaden främst specialiserat sig på kläder i alla tänkbara stilar.

Bakom kanalernas långa rader av stånd tillverkas plaggen av kvinnor vid symaskiner i små textilindustrier.

Bobe breder ut sig och växer nästan planlöst, så var beredd på en improviserad långpromenad bland stånd, människor och kanaler. För den som är på jakt efter ett större parti kläder så är Bobemarknaden rätt plats. Tyger och enkla plagg säljs ofta i kilopris.

Marknaden nås enklast med kanalbåt, taxi eller tuk-tuk.

Fler marknader

Är du intresserad av att besöka marknader som erbjuder ”mindre traditionella” varor så rekommenderar vi också Pak Khlong Talat och Sampeng.

Pak Khlong Talat är belägen vid sidan om Bangkoks flod, Chao Praya. Varorna, som i huvudsak utgörs av frukt och grönt, transporteras från inlandet direkt till marknaden.

Sampengmarknaden i Chinatown är ett av Bangkoks center för handel med guld och ädelstenar. Är du inte väl insatt i ämnet, se upp för ockerpriser och rena skojare. Att köpa guld och juveler här kan bli en riktig nitlott, såvida du inte har adekvata kunskaper inom detta ämne.

(Publicerad 2018-09-21)