Restauranger i Bangkok – från street food till lyxkrogar

Restauranger i Bangkok – var ska man äta egentligen? Det är en av de vanligaste frågorna vi får till Bangkok.nu. Det är inte helt lätt att svara, eftersom staden har ett så enormt utbud av mat i olika smaker, utföranden och prisklasser.

Restauranger i Bangkok - våra tips

Bangkok är utan tvekan en av världens absolut bästa matstäder. Staden har en mängd finkrogar men framförallt har Bangkok en otrolig bredd i sitt restaurangutbud och en väldigt hög lägstanivå. Det går att äta riktigt gott till bra priser både på fine dining-krogar och i enkla gatustånd.

Restauranger i Bangkok – billigt & gott

Bangkok har utsetts till världens bästa stad när det gäller gatumat, och det är inte svårt att förstå varför. I nästan varje gathörn hittar man ett matstånd som säljer grillspett, färsk frukt och andra läckerheter till billiga priser.

Allra bäst är Chinatown men även Sukhumvit är ett riktigt paradis för gatumatfantaster.

Prisvärda finrestauranger

I den senaste upplagan av Guide Michelin platsade 17 restauranger i Bangkok. Tre av dem tilldelades två stjärnor och de övriga 14 fick en stjärna. Ännu har ingen Bangkokrestaurang förärats tre stjärnor.

Dessa tre restauranger fick två stjärnor. Om du gillar att äta riktigt gott, och är beredd att betala för det, boka bord och testa! Tack vare Bangkoks generellt sett låga priser, äter du billigare på en Michelinkrog här, än i de flesta av världens städer.

Gaggan

Progressiv indisk mat, nära Chit Lom
eatatgaggan.com

Le Normandie at the mandarin Oriental

Modern fransk mat, vid floden nära Silom Road
www.mandarinoriental.com/le-normandie

Mezzaluna at The Lebua Hotel

Innovativ europeisk mat, i samma byggnad som The Dome, Silom
www.lebua.com/mezzaluna

Stadsdelar med många bra restauranger

Gatumat och Michelinkrogar i all ära, men de flesta restauranger befinner sig någonstans mittemellan.

Allra flest restauranger hittar man förmodligen längs Sukhumvit, särskilt mellan Nana och Asoke. Men det finns även många restauranger längre ner på den långa gatan, till exempel vid Thong Lo och Ekkamai.

Området Siam SquareChit LomPloen Chit har också ett stort utbud av restauranger, men många av dessa ligger i hotell och köpcentrum, och området har inte ett lika levande gatuliv.

Gatuliv finner man däremot i Chinatown. Här behöver man inte gå hungrig, men många av restaurangerna är av det enklare slaget.

Området runt Khao San Road är också smockfullt med matställen av alla de slag. Dock är dessa mest riktade mot backpackers som ofta är yngre och har en begränsad budget.

Söker man mer sofistikerade och lyxiga restauranger bör man bege sig mot floden och västra Silom, där många hotell riktar sig mot en internationell och välbeställd publik.

Östra Silom, runt Patpong, är inte lika elegant men har många matställen att slå sig ner på.

Missa inte heller det nya området Asiatique, vid floden söder om Silom, som på senare år blivit ett ny, het mötesplats med ett stort restaurangutbud.

Tre udda tips på restauranger i Bangkok

Hajime Robot

Japansk restaurang där en robot serverar maten.
Monopoly park, Yan Nawa
hajimerobot.com

Chocolateville

Ett slags sagoland som blandar amerikansk och europeisk arkitektur.
Khlong Kum, öster om centrala Bangkok
www.chocolateville.net

Bo.Lan

I en grönskande trädgård på hektiska Sukhumvit ligger denna dolda pärla.
Sukhumvit soi 53
www.bolan.co.th

(TP) (Publicerad 2018-09-25)