Flyg till Bangkok – våra tips!

Att hitta flyg till Bangkok är enkelt. Staden har goda förbindelser med både Stockholm och Köpenhamn och du kan välja mellan direktflyg och billigare alternativ med byte.

Flyg till Bangkok - flygplatsen Suvarnabhumi

För att få den rätta känslan av Thailand redan under resan, finns inget bättre än att flyga med Thai Airways. Flygbolaget har direktlinjer mellan Bangkok och Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Du omfamnas av den thailändska gästfriheten så fort du stiger på planet. Maten ombord ger en föraning om vad du kommer att få uppleva i Bangkok och Thailand. Bolaget är dessutom med i samma flygbolagsallians som SAS, Star Alliance, vilket är en fördel för alla som är medlemmar i Eurobonus.

Thai Airways är vårt förstaval när vi ska boka flyg till Bangkok, men vi vet också att det ofta blir billigare att välja andra alternativ.

Flyg till Bangkok
– direkt från Stockholm

Thai Airways flyger direkt mellan Arlanda och Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi varje dag. Avgång från Stockholm sker klockan 13.30 och du landar i Bangkok 05.45 nästa dag. Flygtiden är beräknad till 10 timmar och 15 minuter och man använder vanligtvis flygplanstypen Boeing 777-300.

Norwegian har också direktflyg mellan Stockholm och Bangkok, men turtätheten justeras efter säsong. Som mest är det fyra avgångar med direktflyg per vecka, under vinterns högsäsong, på sommaren skruvas det ned till en avgång per vecka. Flygtiden anges till elva timmar och Norwegian trafikerar rutten till Bangkok med Boeing 787 Dreamliner.

Flyg till Bangkok
– direkt från Köpenhamn

För dig som bor i södra Sverige och har närmare till Kastrup än till Arlanda, ser det ungefär likadant ut med direktflyg som från Stockholm.

Thai Airways flyger dagligen med avgångstid 13.50 och ankomst 06.20 i Bangkok följande dag. Flygtiden är 10 timmar och 30 minuter, med en Boeing 777-300.

Norwegian flyger direkt från Kastrup till Bangkok och har från en till tre avgångar per vecka, beroende på tid på året. Restiden är tio timmar och fem minuter och flygplanstypen är Boeing 787 Dreamliner.

Billiga flygbiljetter med byte

Tyvärr blir flygbiljetten nästan alltid billigare om du väljer en längre resa, med ett eller ett par stopp på vägen. Resan blir lite kämpigare, men det finns definitivt pengar att spara på att inte flyga direkt till Bangkok.

Finnair har satsat stort på Asien och att mellanlanda i Helsingfors är ett populärt alternativ för många Bangkokresenärer. Men vi vill också gärna tipsa om flygbolagen i Mellanöstern. Att resa med exempelvis Emirates eller Qatar Airways och göra en mellanlandning i Dubai eller Doha är inte dumt.

Flygbolagen håller väldigt hög klass och rutten via Mellanöstern är naturlig för en flygning till Sydostasien. Det blir inga omvägar, som när du byter flyg nere i Europa, och flygtiden blir därför ofta något kortare. Du kan dessutom passa på att lägga in lite tid för att upptäcka exempelvis Dubai på vägen.

Det smartaste och enklaste sättet att hitta rätt flyg till Bankok på, som passar just din plånbok och dina behov, är att använda en flygsökmotor. Många finns, men vi föredrar Flygresor.se, Momondo och Skyscanner.

Om flyget blir försenat

Skulle du drabbas av inställda eller försenade flyg på din resa till Thailand kan du vara berättigad till ersättning. Airhelp är en av tjänsterna som hjälper passagerare att ansöka om ersättning för inställt flyg.

Flygplatshotell i Bangkok

Ska du resa vidare från Bangkok? Då kanske du behöver ett hotell vid flygplatsen i väntan på resans nästa del.

Vid Suvarnabhumi finns såväl enkla, men hypermoderna, kapselhotellet Avagarde Capsule Hotel som stora, lyxiga Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport. Här hittar du fler hotell nära flygplatsen.

På den här sidan kan du läsa om våra tips på hotell i Bangkok. Missa inte!