Bästa tiden att besöka Bangkok

Spelar det någon roll när man reser till Bangkok? Finns det någon tid på året som är betydligt bättre än andra?

Bästa tid att resa till Bangkok

Egentligen inte. Om du bara ser till väder och temperaturer, spelar det inte någon jättestor roll när du besöker Bangkok.

Däremot finns det annat som gör att vissa perioder är lite lämpligare och att andra passar aningen sämre.

Dyrare och mer bokat i högsäsong

Många reser till Thailand, och Bangkok, från december till februari. Den perioden är högsäsong och det är mycket turister i staden.

Vädermässigt är den perioden bra, det är årets svalaste månader. Men samtidigt blir hotellrummen uppbokade snabbare och priserna är högre än under resten av året. Om du planerar att resa under den här perioden, se till att boka i god tid.

Billigast på sommaren

Vill du göra Bangkok till så låg kostnad som möjligt, sikta in dig på sommaren.

Regnet avskräcker många besökare, trots att det ofta bara handlar om välkomna skurar. Därför är hotell och flyg inte lika fullbokade som under vinterns högsäsong, vilket ger lägre priser.

Bästa tiden att besöka Bangkok …

… är april. Åtminstone om du frågar oss. Månaden ligger fint i skarven mellan vinter och sommar och priserna är något lägre än under högsäsongen.

I mitten av april är det dessutom Songkran, det buddistiska nyårsfirandet där thailändarna stänker, kastar och häller vatten på varandra.

Songkran är en riktig kul upplevelse och vattnet är välkommet – för april är årets hetaste månad i Bangkok. Men om du står ut med värmen, tveka inte.

 

(Publicerad 2018-06-14)


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *