Dagsutflykter från Bangkok – upplev mer av Thailand

Att ta en dagsutflykt från Bangkok är ett skönt sätt att få omväxling från det hektiska storstadslivet. Bangkok har ett bra läge med närhet till såväl stränder och golfbanor som nationalparker och kulturella platser.

Dagsutflykter från Bangkok

Enklast är kanske att boka en guidad tur på nätet, men det går givetvis bra att sköta transporten själv också. Hos vår partner Viator finns ett stort antal utfärder och dagsutflykter som du bokar enkelt – och med prisgaranti – på nätet.

Här är några tips på vad du kan se på en dagstur från Bangkok.

Populära dagsutflykter från Bangkok

Floden Kwai

Hela området runt bron och järnvägen över floden Kwai är idag ett välbesökt turistmål. Bron blev känd genom filmen ”Bron över floden Kwai”, där man fick se hur krigsfångar i slutskedet av andra världskriget byggde ”Dödens järnväg”.

Här finns ett krigsmuseum där man kan läsa om fångarnas hemska förhållanden under byggandet, och man kan även åka med tåget en del av järnvägens originalspår. I området kan man även besöka en elefantcamp, Tigertemplet, en krigskyrkogård, åka longtailbåt på floden och se sig om i Mueangregionen.

» River Kwai Railway Tour från Bangkok

Koh Samet

Vill man varva Bangkoks stadsliv med lite sol och bad är ön Koh Samet ett populärt val. Det är en fridfull paradisö med vita korallstränder nära Rayong på fastlandet. Hit reser man för att slappna av, sola och bada på silkeslena stränder, äta goda middagar och kanske dyka eller snorkla.

Backpackers började resa till Koh Samet redan på 1980-talet. Idag är det ett populärt resmål både bland Bangkokbor som vill komma bort över helgen och bland kräsna semesterfirare från hela världen. Det är en liten ö, bara knappa 5 km på längden och 1 km på bredden. Resan från Bangkok tar cirka tre timmar.

Ayutthaya

Den antika staden Ayutthaya grundades runt 1350 och blev den andra huvudstaden i Siam efter Sukhothai. Här kan man utforska ruinerna av den gamla staden i världsarvslistade Ayutthaya Historical Park. Parken är en arkeologisk plats som innehåller palats, buddhistiska tempel, kloster och statyer.

Wat Mahathat är känt för sitt Buddhahuvud, som är fastvuxet i en trädstam och rötter. Vid Wat Lokayasutharam hittar du den största statyn av en vilande Buddha i Ayutthaya: 42 meter lång och 8 meter hög. Kombinera gärna besöket i tempelområdet med en trevlig flodkryssning.

» Se alla utflykter från Bangkok till Ayutthaya

Hua Hin

Hua Hin ligger cirka 20 mil söder om Bangkok och är en av Thailands mest populära semesterorter. Hit åker såväl Bangkokbor som barnfamiljer, pensionärer och golfare. Till och med den thailändska kungafamiljen gillar Hua Hin och har sitt sommarresidens Klai Kang Won här.

I Hua Hin finns fina stränder, lyxiga sparesorter, bra restauranger, ett stort utbud av semesteraktiviteter och några av landets bästa golfbanor. Här finns också ett stort nöjesliv, men jämfört med platser som Pattaya och Phuket är Hua Hin lugnare och mer familjevänligt.

» Boka transfer eller dagsutflykt från Bangkok till Hua Hin

Flytande marknaden

Det finns flera flytande marknader runt Bangkok och den mest kända är förmodligen Damnoen Saduak, cirka 1,5 timmar från staden. Här kan man ta fina foton över båtarna som säljer sina produkter i de labyrintliknande kanalerna. Passa på att ta en båtfärd genom de små kanalerna och de lokala fruktplantagen och husen.

Där säljs allt från färsk frukt och grönsaker till färdiga rätter. Kombinera gärna en dagsutflykt till en av de flytande marknaderna med ett besök på tågmarknaden Maeklong Railway Market. Här säljs alla möjliga varor på spåret av en fungerande järnväg. När tåget närmar sig får försäljarna vara snabba att plocka undan sina grejer.

» Se alla turer till Bangkoks flytande marknader

Dream World

I utkanten av Bangkok finns en mängd olika nöjesparker och andra familjevänliga besöksmål, vissa bättre än andra. Störst är Dream World, som består av fyra olika områden: Dream World Plaza, Dream Gardens, Fantasy Land och Adventure Land. Där kan man lätt spendera en heldag och njuta av de över 40 attraktionerna.

Här hittar man bland annat ett spökhus, berg-och-dalbanor och världens sju underverk. Man kan även besöka vinterlandskapet i Snow Town, om man nu saknar klimatet hemma i Sverige. Dream World ligger cirka en timme utanför Bangkok.

» Boka biljetter till Dream World med eller utan transfer

(TP) (Publicerad 2018-09-21)